O Holy Night

Het vocaal en instrumentaal ensemble Capella Nova  brengt u in de kerstsfeer met een betoverende Engelse Evensong, die teruggrijpt naar de grootse tradities van de vermaarde universiteitskoren van Oxford en Cambridge. Geniet van de prachtige muziek van Byrd, Tallis en Weelkes.Dit sfeervolle concert wordt afgesloten met vrolijke arrangementen van bekende kerstcarols.

Engelse Evensong Dit concert betovert je met magische muziek, die zorgt voor verstilling en reflectie tijdens een prachtige Evensongdienst in de Engelse traditie. Capella Nova brengt polyfone muziekstukken voor de advents- en kerstperiode, gecomponeerd door meesters als John Taverner, Thomas Tallis en William Byrd. Daarnaast worden er ook vroegbarokke zettingen uitgevoerd, zoals “This is the Record of John” van Orlando Gibbons en het “Magnificat en Nunc Dimittis” van Thomas Weelkes.
Kerstcarols.Tot slot kan u zich verwarmen aan sfeervolle zettingen van bekende kerstcarols. We nodigen u graag uit om enkele carols vrolijk mee te zingen en deel uit te maken van een hemelse kerstervaring.  

Vocalisten
Sopranen Hanne Raport-Hautekiet, Marijke Porta, Sarah Beckers, Brigitte Maes, Kathelijne Jordens, Els Vanderschommen
Alten Joan Veldman, Annik Swinnen, Helga De Dobbeleer, Jan Peters
Tenoren René Kumpen, Tim Juwet, Kris de Bruijn, Bert Lemmens, Koen Peters
Bassen Kris Lemmens, Maarten Tielens, Bart Strauven, Jo Cops
Instrumentalisten
Fluiten Erik Panis, Luc Ritzen
Viola da gamba Lieve Daelman, Luc Ritzen, Paul Geusens
Violone Elly de Bruijn
Orgel Ann de Lentacker
Luit / theorbe / gitarra Els Van Hooste, Eli Poppe